top of page

Docenten

Vrijplaats voor het denken

Onze leergangen omvatten een uniek programma met docenten van naam. Vooraanstaande Nederlandse hoogleraren, filosofen en bestuurders zoals Paul Scheffer, Haroon Sheikh, Beatrice de Graaf, Rob de Wijk e.a. behoren tot onze gastprekers. Initiatiefnemers en hoofddocenten van de Filosofische School – Ad Verbrugge en Gabriël van den Brink – begeleiden onze vier basismodules. Zie onderstaand overzicht voor een indruk van onze hoofddocenten en (een deel van) onze gastsprekers.

Leergang-9-9-21-40.jpg

Ad Verbrugge doceert sociale- en culturele filosofie en filosofie van de economie

aan de Vrije Universiteit te Amsterdam (sinds 2002). Daarnaast is hij medeoprichter en

voorzitter van de vereniging Beter Onderwijs Nederland en Centrum Èthos. Van 1994 tot

2002 was hij werkzaam aan de Universiteit Leiden als docent wijsgerige ethiek. 

 

Zowel in Leiden als in Amsterdam won hij de universitaire onderwijsprijs.

Sinds 2017 is hij tevens aangesteld als gasthoogleraar aan Bloemfontein University of the Free State in Zuid Afrika. Bij het grote publiek is hij bekend geworden met zijn cultuurfilosofische bestseller Tijd van Onbehagen (2004), de Tegenlicht-uitzending Bevangen in Vrijheid (2004), zijn optreden bij Zomergasten (2006) en het boek Staat van Verwarring (2013).

 

Van 2012-2016 presenteerde hij samen met Clairy Polak ‘Het filosofisch kwintet’ van Omroep Human en presenteerde hij in 2018 de serie ‘Onderstromen’. In 2016 is Verbrugge benoemd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau voor zijn jarenlange inzet voor het onderwijs en de maatschappelijke betekenis van filosofie.

Zijn recente boek Het goede leven & de vrije markt  (met Govert Buijs en Jelle van Baardewijk) won in maart 2019 de Socrates wisselbeker voor het beste filosofieboek van het jaar.

Ad Verbrugge

Hoofddocent

Ad.jpg

Initiatieven

dnw.png
Ethos-logo-copy-e1516373166574.png
definitief logo zwart.png
bottom of page