Hans Benard

Directievoorzitter Rabobank

“De leergang Wijsheid voor Rabobank in Tijden van Transitie biedt andere inzichten, gebaseerd op filosofische principes en wijsheden. Confronterend én inspirerend, ook door de interactie met commissarissen en jongerenforumleden. Een absolute aanrader!”

 
oud%20poelgeest%20zonder%20achtergrond%2

POSTACADEMISCH ONDERWIJS

Het postacademisch onderwijs van FSN is speciaal ontwikkeld voor bestuurders, beleidsmakers en directeuren in het publieke of private domein die wensen tot een beter begrip van onze eigen tijd te komen. FSN biedt zowel een eigen postacademisch onderwijstraject als de mogelijkheid om een leergang op maat van uw organisatie, bedrijf of sector te ontwikkelen.

Centraal bij onze leergangen staat de integrale en normatieve reflectie op veranderingen die maatschappelijk mondiaal gaande zijn en de vraag hoe men daarop het best kan inspelen. Daarbij wordt in het bijzonder stilgestaan bij de digitale revolutie en de manier waarop zij onze samenleving verandert.

Zie onze folder voor meer informatie.

De FSN leergang

Tijdens vier intellectuele retraites verspreid over een jaar krijgen de deelnemers de gelegenheid om afstand te nemen van de praktijk van alledag en zich in een besloten gezelschap te bezinnen op hun eigen werk, de wereld om hen heen en de positie van de overheid of hun bedrijf daarbinnen.


Fundamentele wijsgerige reflectie wordt afgewisseld met de behandeling van vraagstukken uit de eigen werkpraktijk. Het is kleinschalig (max. 15 deelnemers), omdat de interactie met de docenten en de groep als geheel een wezenlijk element vormt van het eigen ervarings- en leerproces.


Dit alles vindt plaats onder leiding van inspirerende sprekers van naam die naast hun academische werkzaamheden ook maatschappelijk actief zijn en hun weg weten in het openbaar bestuur en het bedrijfsleven.  Ervaren moderatoren begeleiden het proces.

Eerstvolgende leergang

De eerstvolgende FSN leergang begint op 30 september en 1 oktober 2021. Neem contact op met programmamaker Marthe van Rijn voor meer informatie en/of een vrijblijvend verkennend gesprek.

Leergang voor organisaties

FSN denkt graag mee over hoe bestuurders en/of managers de retraite in de organisatie kunnen aanbieden. We stemmen de leergang af op uw behoeften. Neem contact met programmamaker Marthe van Rijn op voor meer informatie en/of een vrijblijvend verkennend gesprek.

 

FSN-oprichters Gabriël van den Brink en Ad Verbrugge gingen op 28 februari bij De Nieuwe Wereld TV in gesprek met professor Govert Buijs en leergang deelneemster Marlies Dekkers over het belang van filosofische reflectie voor bestuurders en beleidsmakers. Bekijk het gesprek hierboven terug.

 

INITIATIEVEN

FSN heeft in leergangen ontwikkeld voor de:

rabobank.png

RABOBANK

1200px-Logo_rijksoverheid_met_beeldmerk.

RIJKSOVERHEID

rn3cTICO_400x400.jpg

DIJKGRAVEN

 

Docenten binnen de leergang

adverbrugge.jpg

Ad Verbrugge
Filosoof en hoofddocent

Ad Verbrugge doceert sociale- en culturele filosofie en filosofie van de economie aan de Vrije Universiteit te Amsterdam (sinds 2002). Daarnaast is hij medeoprichter en voorzitter van de vereniging Beter Onderwijs Nederland en Centrum Èthos. Van 1994 tot 2002 was hij werkzaam aan de Universiteit Leiden als docent wijsgerige ethiek. 


Zowel in Leiden als in Amsterdam won hij de universitaire onderwijsprijs.

Sinds 2017 is hij tevens aangesteld als gasthoogleraar aan Bloemfontein University of the Free State in Zuid Afrika. Bij het grote publiek is hij bekend geworden met zijn cultuurfilosofische bestseller Tijd van Onbehagen (2004), de Tegenlicht-uitzending Bevangen in Vrijheid (2004), zijn optreden bij Zomergasten (2006) en het boek De Staat van Verwarring (2013).


Van 2012-2016 presenteerde hij samen met Clairy Polak ‘Het filosofisch kwintet’ van Omroep Human en presenteerde hij in 2018 de serie ‘Onderstromen’.  In 2016 is Verbrugge benoemd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau voor zijn jarenlange inzet voor het onderwijs en de maatschappelijke betekenis van filosofie.

Zijn recente boek Het goede leven & de vrije markt  (met Govert Buijs en Jelle van Baardewijk) won in maart 2019 de Socrates wisselbeker voor het beste filosofieboek van het jaar.